Enkele tips voor een geslaagde fotoshoot

Met ruime ervaring in woningfotografie hebben we al veel gezien.
Vaak horen we de opmerking: “Dat kan wel worden gefotoshopt,” maar om tijd en kosten te besparen, is het toch van belang dat de woning netjes is opgeruimd, voordat de fotograaf langskomt. Je hoeft geen professionele schoonmaakploeg in te schakelen, maar de volgende aandachtspunten kunnen helpen om je woning te laten stralen.

Nood aan beelden die jouw vastgoed of zaak in the picture zetten of zoek je het liever in hogere sferen met luchtfoto’s en dronebeelden? Reken maar op IMMO-MEDIA.

 • Zorg ervoor dat de woning die gefotografeerd gaat worden opgeruimd en netjes is.
 • Let op schone ramen en vloeren, en zorg ervoor dat de gordijnen netjes hangen.
 • Besteed ook aandacht aan losliggende kabels en overvolle stopcontacten.
 • Controleer of alle lampen en spots branden. Vervang indien mogelijk lampen die stuk zijn.
 • Als er een tuin of terras bij de woning hoort, ruim deze dan ook zoveel mogelijk op.
 • Zorg dat de badkamer en keuken schoon zijn. Berg sponsjes, vaatdoeken en zeepflessen op in de kast. Let ook op watervlekken op de spiegels en verwijder overtollige handdoeken en washandjes. Bad- of douchematten ogen ook niet zo mooi op foto, dus ook best verwijderen.
 • Probeer zoveel mogelijk overbodige items te verwijderen, zoals kleine meubelstukken, beeldjes, speelgoed en religieuze symbolen. Ook waardevolle voorwerpen en privézaken die je liever niet op foto hebt, best verwijderen.
 • Natuurlijk kunnen we familiefoto’s vervagen, maar dat ziet er meestal niet zo mooi uit op de foto. Als het mogelijk is, is het beter om ze te verwijderen.
 • Als er huisdieren aanwezig zijn, verwijder dan voederbakken, slaapmanden of -kussens en kattenkrabpalen. Zorg er tijdens de fotoshoot ook voor dat de huisdieren niet vrij rondlopen.
 • Heb je niet genoeg ruimte in huis om al die extra spullen op te bergen? Kies dan een minder belangrijke en berg daar tijdelijk alles op. Kleine ruimtes zoals toiletten of berghokjes worden meestal niet gefotografeerd.
 • Als de woning verhuurd wordt, vraag dan de huurder om het aantal aanwezigen tijdens de fotoshoot zoveel mogelijk te beperken.
 • En zorg er tot slot voor dat bovenstaande punten afgehandeld zijn, vóór de komst van de fotograaf.
 • Met deze tips zal de woning er op zijn best uitzien tijdens de fotoshoot !

Krijg een helder beeld waar IMMO-MEDIA voor staat

Immo mag dan in onze naam zitten, ons aanbod gaat breder dan vastgoedfotografie. Voor de volgende projecten kun je beroep op ons doen:

Vastgoedfotografie

Jouw pand(en) optimaal in de kijker zetten? Professionele foto’s vormen ongetwijfeld een meerwaarde, doen verlangen naar een bezoek en trekken potentiële kopers over de streep. Beelden zeggen soms meer dan woorden en vullen ze al helemaal aan!

Vastgoedvideo

Bewegende beelden leggen nog een extra laagje over je aanbod. Video is in onze drukke maatschappij belangrijker dan ooit, zeker op social media. Dé manier om jouw pand(en) onder de aandacht te brengen.

360° Virtuele Tour

Vanop afstand door de locatie lopen en deze tot in de kleinste details verkennen? Met een virtuele tour benader je ‘the real thing’ helemaal en op een interactieve manier.

Hoogtefotografie

Met onze drones leggen we de omgeving en/of jouw woning/grond haarfijn vast. Spectaculair en overtuigend, daar kun je van op aan. Luchtfotografie zoals deze hoort te zijn.

Digitale Nabewerking

Met onze nabewerking geven we onze foto’s nog een tikkeltje extra. Ook de door jou genomen foto’s kunnen we opschonen en meer uitstraling geven. Vaarwel imperfecties en grauwe kleuren!

In 5 simpele stappen naar impactvolle vastgoedfoto’s

Een glasheldere werkwijze en een open communicatie garanderen beelden van topkwaliteit en tevreden klanten. Daarbij vertrekken we steeds vanuit ons bewezen stappenplan:

Stap 1 | Kennismaking

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek peilen we naar je wensen en verwachtingen. We lichten onze werkwijze toe en komen met een voorstel op maat op de proppen.

Stap 2 | Voorstel

Op basis van ons gesprek komen we met een offerte op maat. Groen licht? Dan prikken we een datum voor de shoot(s). 

Stap 3 | Shoot

Op de dag zelf fotograferen/filmen we jouw woning of interieur vanuit alle hoeken en kanten. Zo ben jij zeker van een verbluffend eindresultaat. Uiteraard werken we met professionele camera’s en hebben we heel wat ervaring in de achterzak.

Stap 4 | Oplevering

Je ontvangt spoedig al de foto’s die we genomen hebben. Daar kan je je favoriete beelden uit kiezen. Daarna bewerken we deze foto’s en 24 – 48u later mag je deze van ons verwachten in hoge en lage resolutie. Je krijgt een eigen online map waar al jouw foto’s zichtbaar blijven.  

Stap 5 | Nabewerking

Wil je storende elementen van de foto’s, een net wat andere belichting of een bepaalde filter? Of misschien heb je graag foto’s met je watermerk? Dat kan perfect, laat het ons weten. We toveren met Photoshop en bewerken jouw foto’s helemaal naar wens.

Overtuigd? Neem contact!

Zelf de kracht van onze vastgoedfotografie, video’s en/of dronebeelden ervaren? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Met plezier brengen we ook jouw woning/project tot in de perfectie in beeld. Wij zijn actief van Kortrijk tot Brugge en zelfs in Zeeuws-Vlaanderen.